Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

'Merkez Türkiye' adlı ekonomi projesini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anadolu'da Megakent kurulacak. Proje  bölgemize başarı getirecek" dedi

Küresel dördüncü projeyi Türkiye'de hayata geçireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Samsun ve trabzon megakentlerle buluşturulacak. Merkez Türkiye projesi kamu-özel sektör işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Megakent, bürokrasinin almadığı bir yapıyla kurulacak, yönetilecek. Projeyi gerçekleştirirken sadece Türkiye fonlarından değil yabancı fonlardan da yararlanacağız. Ulaştırma, enerji altyapısını yeniden düzenleyeceğiz" açıklamasını yaptı.

2035 yılında kişi başına milli gelirin 30.294 dolar olmasını hedeflediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "20 yılda tamamlanacak projenin maliyeti 200 milyar dolar. Proje ekonomiye yıllık 147 milyar dolarlık katmadeğer sağlayacak" diye konuştu.

Megakent özel yasa ile kurulacağını ve yönetileceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Projenin hayata geçmesi Türkiye için çok önemli. Megakent için özel bir yasa çıkaracağız. Megakent aynı zamanda sanat ve fuar merkezi olacak. Proje 2 milyon 200 bin kişiye istihdam sağlayacak. Megakent projesi 2.2 milyon kişiye istihdam sağlayacak" dedi.

"Denizi olmayan ülkeler için Türkiye'yi küresel limana dönüştüreceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye orta teknoloji tuzağından da çıkmalı. Türkiye 2035'te nüfusu yaşlanan ülkeler sınıfına girecek" şeklinde konuştu.