Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hedge fonları, fonlara yatırım yapan bir para yöneticisine göre, doların gücüne yönelik iddiada bulunarak kar sağlama imkanının azalması ile birlikte karşısında düşüş beklentisi ile pozisyon açacakları doğru para birimini bulmaya çalışıyorlar.

Pacific Alternative Asset Management Co. direktörü Sam Diedrich, geçtiğimiz üç çeyrek dönemde kaydedilen rallinin ardından yöneticilerin dolardaki yükselişlerin daha az telaffuz edilmesini beklediklerini söyledi. Döviz piyasasında bir dönem en çok popüler olan işlem, dolar göstergesinin bu çeyrek dönemde yüzde 2.5 gerilemesi ile birlikte gözden düştü. Gösterge 31 Mart’ta sona eren 9 aylık dönemde yüzde 20’lik bir ralli yapmıştı.

Diedrich, “Yükselişler para biriminin daha çok diğer tarafında olacak. Hikaye dolar ile ilgili olmayacak. Odak noktası, belirli paritelerdeki zayıflık üzerinde olacak” dedi.

Uzmanlar doların euro karşısında, 31 Aralık’a kadar yaklaşık yüzde 7, yen karşısında ise yaklaşık yüzde 3 yükseleceği tahmininde bulunuyorlar. Dolar geçtiğimiz yıl her iki para birim karşısında da yüzde 14 değerlenmişti. Uzmanlar, Arjantin pesosu, Rusya rublesi ve Brezilya yeninde düşük beklentisi içindeler.