Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi'nin 14-15 Nisan'da Frankfurt'taki toplantısının tutanakları, üyelerin parasal genişlemenin (QE) ilk etkilerini tatminkar bulduklarını gösterdi. Ancak üyelerin, yetersiz yapısal reformlar nedeniyle uzun vadeli büyümenin kötü etkilenmesinden çekindikleri ifade edildi.

Tutanaklarda, "Üyeler, Yönetim Konseyi'nin son para politikası kararlarının güçlü bir şekilde uygulanması üzerinde odaklanılması ile birlikte, vurgunun para politikasının istikrarlı rotası üzerinde olması gerektiği konusunda anlaşmaya vardı" denildi.

AMB'nin toplantısında "Euro Bölgesi hükümetlerine yapısal reformları hızlandırmaları ve iş dünyası ortamını iyileştirme adına adımlar atma gibi konularda güçlü bir mesaj verilmeli" ifadeleri kullanıldı.

Toplantı tutanakları ayrıca, Yönetim Konseyi'nin varlık alımlarını Eylül 2016 sonuna kadar ve her durumda, enflasyon patikasında süregelen bir ayarlama görünür hale gelene kadar devam ettirme niyetini tekrar teyit ettiğini gösterdi.

Üçüncü ayına giren AMB'nin parasal genişleme programı çerçevesinde, 122 milyar dolarlık kamu sektörü tahvili alımı yapılırken, alımların Eylül 2016'ya kadar sürmesi planlanıyor.