Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:10'da güncellendi)

Altın, ABD'de bugün açıklanan enflasyon verisindeki artışın, ekonominin Fed'in faiz artırımına başlaması için yeterince iyi gittiği yolundaki endişeleri güçlendirmesinin ardından, kaazançlarını geri verdi.

ABD'de gıda ve akaryakıt hariç tüketici fiyatları endeksi Nisan ayında beklenenden daha hızlı artış gösterdi. Fed politika yapıcıları, sıkılaştırmaya ne zaman başlayacaklarını belirleyebilmek için enflasyon ve işgücü piyasasını izlediklerini işaret etmişlerdi. Dolar 10 önemli paradan oluşan sepeet karşısında, tüketici fiyatları verilerinin açıklanmasının ardından sıçrama yaptı.

New York'ta BMO Capital Markets Corp. emtia ürünleri işlem direktörü Tai Wong, "Enflasyon verileri Fed'i hedefine biraz daha yaklaştırdı," dedi ve "Dolar veriler sonrası güçlendi ve altın baskı altında kaldı" şeklinde görüş bildirdi.

Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.1 yükselerek, New York saati ile 08:50'de, ons başına 1,205.70 dolara çıktı. Kontrat gün içinde yüzde 0.9 kadar yükseldi.

Yüksek faizler, yatırımcıları, yeni tahvilleri de içeren faiz ödeyen menkul kıymetlere yöneltiyor ve yatırımcısına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının cazibesini azaltıyor.

Traderlar ayrıca bugün TSİ 20:00'de Providence, Rhode Island'da Fed Başkanı Janet Yellen'ın ekonomi üzerine yapacağı konuşmayı izleyecek.

(16:10'da güncellendi)