Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji şirketlerinin yükselmesi ve Çin hisse senetlerinin rallisiyle haftalık kaybını azaltıyor. Malezya ringgiti, petrolün rekor sayıda haftalık kazanca doğru ilerlemesiyle değer kazandı.

Çinli Tencent Holding iki günlük kaybından toparlandı. Böylece teknoloji hisseleri bir ayın en yüksek çıkışını yakaladı. Şanghay Bileşik Endeksi, Ping An Insurance şirketinin Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerinde yüzde 1.4'lük artışa öncülük etmesi sonrası, 2008’deki en yüksek seviyesine çıktı. Ringgit ve Güney Kore wonu, dolar karşısında yüzde 0.4 oranında değer kazandılar.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saati ile 13:07’de 0.7 yükselerek 1,040.34 oldu. Böylece haftalık kaybını yüzde 0.3'e indirmiş oldu. Çin hisseleri, zayıf üretim verilerinin, hükümetin ekonomiyi canlandırmak için önlemler alacağına yönelik söylentileri artırması sonrası, beş ay içindeki en iyi haftalık kazancını yakaladı. Fed Başkanı Janet Yellen, bugün ekonomi hakkında konuşacak. Petrol ise 10. haftalık kazancına yaklaştı.

Fortress Capital Asset Management CEO'su Thomas Yong ” Biz, Çin’de daha fazla teşvik olabileceğini düşünüyoruz. Politika değişikliklerine dair herhangi bir belirti yatırımcıların ilgisini çekecektir” diye konuştu.