Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, hükümetin teknoloji harcamalarını artıracağı spekülasyonları ile yükseliyor. Aracılık kuruluşları, Guotai Junan Securities Co.’nun ilk halka arzını planladığını açıklamasının ardından ralli yaptı. Şenzen Bileşik Endeksi, 2008’den bu yana en büyük haftalık yükselişi kaydetmeye ilerliyor.

Leshi Internet Information & Technology (Beijing) Co. yüzde 10 prim yaptı. Guotai Junan International Holdings Ltd. Hong Kong’da yüzde 7.8 değerlendi. Huatai Securities Co. Şanghay’da yüzde 5.4 yükseldi. Guosen Securities Co. Şenzen’de yüzde 5.7 artış gösterdi.

Şenzen Bileşik Endeksi, yüzde 0.8 yükselerek yerel saat ile 13:01’de 2,735.02 puana ulaştı. Endeks bu hafta yüzde 12 artış gösterdi ve Kasım 2008’den bu yana en büyük haftalık yükselişi kaydetmeye ilerliyor. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2.2 artış göstererek 4,629.80 puan oldu. Teknoloji şirketleri, Devlet Konseyi’nin seçilmiş bazı imalat sanayilerini küresel olarak daha rekabet edebilir hale getirmeyi planladığını açıklamasının ardından bu hafta ralli yaptı.