Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, yapısal reformların büyümeyi hızlandırdığını ve dış şoklara direnci artırdığını söyledi.

Yapısal reform yapmamak için bir neden olmadığını kaydeden Draghi, bu reformların uzun vadeli büyümeye ivme kazandıracağını ifade etti.

Draghi "İşsizlik konusunda Euro Bölgesi'nde ciddi farklılıklar var" diye konuştu. Potansiyel büyümenin kriz öncesi düzeyin altında kalmayı sürdüreceğini söyleyen Draghi "Düşük potansiyel büyüme para politikası adımlarını zorlaştırıyor" ifadelerini kullandı.

AMB Başkanı Mario Draghi, merkez bankasının görevini yerine getirebilmesini sağlamak için hükümetlerden yapısal reformları hızlandırmalarını istedi.

AMB Başkanı Euro Bölgesi ülkelerinin, büyümeyi yükseltmek ve işsizliği düşürmek için ekonomilerine yönelik revizyonlara ivme kazandırmaları gerektiğini söyledi. Revizyonların gerçekleştirilmesi, ayrıca para politika yapıcılarının enflasyonu yükseltmelerine olanak sağlayabilir.

Draghi Portekiz’de gerçekleşen oturumda yaptığı konuşmada, “Düşük büyüme potansiyeli, para politikasında kullanılabilir araçların görevlerini yerine getirmesini doğrudan etkiliyor” dedi.