Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere seçimlerinin yarattığı endişeler geride kaldı. Döviz stratejistlerinin, euro karşısında sterlinin 7 yılın en yüksek seviyesini öngörmesi ile sterlin favori haline geldi.

Sterlin, haftalık kazanca doğru ilerledi. Bloomberg anketine katılan analistlerin tahmin meydanına göre, bu yıl euro karşısında sterlin başına 70 pens artış bekleniyor. Bu seviye en son 2007 yılında görülmüştü.

Piyasalar, faiz oranlarının yükseleceğini fiyatlarken, bu gelişmeler ile sterlin 7 Mayıs seçimlerinden önceki 2 ay boyunca gerçekleşen tüm kayıplarını toparladı.

Londra’daki BNP Paribas SA küresel döviz stratejisi yetkilisi Steven Saywell, “Seçimlerin bitişi, ekonomik verileri yeniden takip etmemize olanak veriyor. Sterlin hakkında, özellikle euro ve İsveç kronu gibi düşük prim yapan kurlar karşısında riskler olabileceğine dair görüş bildirdik” dedi.

Sterlin, Cuma günü euro karşısında yüzde 0.5 düşmesine rağmen, haftalık bazda yüzde 2 yükseldi ve Londra saati ile 13:46’da 71.31 pens seviyesine geldi.

İngiltere para birimi, önceki 2 hafta boyunca yüzde 3,8 yükselmesinin ardından, 15 Mayıs’ta başlayan haftada dolar karşısında yüzde 1.2 düşerek 1.5545 dolar oldu ve 6 yıl içindeki ardarda en büyük yükselişi kaydetti.