Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Riga’da gerçekleştirilen toplantının ardından bugün partisi Syriza’nın merkez komite toplantısında Yunanistan toplumunun daha fazla kemer sıkmayı kaldıramayacağını söyledi.

Başbakan Tsipras, Yunanistan’ın kreditörlerinin nakit sıkıntısı çeken ülkeye fon sağlanması ile ilgili düğümü çözmek için taviz vermeleri gerektiğini söyledi.

Syriza içinde bazı yöneticiler Yunanistan’ın euro bölgesinden çıkmasını gerektirse bile daha fazla kemer sıkmaktansa bazı borçların temerrüde düşmesini savunuyorlar. 

Tsipras yaptığı konuşmada, “İki taraf için de avantajlı ortak bir çözüm konusunda istekliyiz. Fakat muhataplarımızdan da aynı saygıyı ve bazı tavizlerde bulunmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Yunanistan'ın Euro Bölgesi'ndeki geleceğine dair belirsizlikler sürerken Riga'da buluşan Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Fransa Cumhurbaşkanı François Holande ve Alman Başbakanı Angela Merkel, gece Atina'nın kurtarma fonlarına erişimi ve Euro Bölgesi'ndeki geleceğini görüşmüştü. Toplantıdan görüşmelerde ilerleme sağlandığına ilişkin bir sinyal gelmedi.

Zaman daralırken Tsipras hükümetinin bu hafta içinde kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşlarını ödemesi gerekiyor. Sonraki hafta ise hükümetin IMF’ye 300 milyon euroluk ödemesi bulunuyor.