Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yükseliş beklentisi ile pozisyon alan traderların yatırım tercihi, risk arayışı, değer ve yurtiçi büyümeden yana görünüyor.

Avrupa bankalarının hisse senetleri Ocak ayındaki düşük seviyeden yüzde 28 yükseliş gösterdi. Ancak hisseler yine de 2 yıllık ortalamanın altından işlem görüyor. Bu da sektörü bölgedeki en ucuz olanlar arasına yerleştiriyor. Banka hisselerindeki dalgalanmalara karşı koruyan opsiyonların maliyeti, bu ay Euro Stoxx 50 Endeksi’ndekiler karşısında 5 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine ulaştı.

Citigroup Inc.’ten Alex Altmann, bankalardaki rallinin, zayıf eurodan destek bulan ihracatçıları bile geride bırakacağını belirtti. Altmann, daha geniş endekslerin kısaltılması ile birlikte banka hissesi satın alımı tavsiyesinde bulundu. Ekonominin toparlanması ile birlikte yatırımcılar, yurtiçindeki büyümeden en çok faydayı sağlayan şirketlere odaklanıyor. Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) varlık alım programı şirket karlarına destek sağlıyor. Intesa Sanpaolo SpA gibi şirketler, tahvil satışı yapılması ile birlikte ilk çeyrek dönemde karının ikiye katlandığını belirtiyor.

Londra’daki Citigroup hisse senedi işlem stratejileri müdürü Altmann, “Değer sektörlerine kayda değer bir rotasyon olduğunu görüyoruz. AMB’den son dönemde gelen değerlendirmeler, kredi büyümesine vurgu yapıyor. Krediler bir miktar gelişme gösteriyor. Bu da bizi iyimser kılıyor” dedi.