Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 26 Mayıs Salı

1- Hakkari-Yüksekova Havalimanı açılıyor

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari-Yüksekova Havalimanı'nın Açılış Töreni'ne katılacak.

(Hakkari/13.00)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Belediyesi toplu açılış töreni ile Hacıbayram Camisi Çevre Düzenlemesi ve Kitapçılar Çarşısı'nın açılışına katılacak.

(İstanbul/10.00/Ankara/18.00)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şırnak Valiliğini ziyaret edecek, AK Parti mitinginde konuşacak, İstanbul Çekmeköy Belediyesi Toplu Açılış Töreni'ne iştirak edecek.

(Şırnak/15.30/16.00/İstanbul/20.30)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Ereğli, Akşehir, Seydişehir, Konya ve Denizli'de seçim çalışmalarını sürdürecek ve mitingler yapacak.

(Konya Ereğli/12.00/Akşehir/13.30/Seydişehir/15.00/ Konya/16.00/Denizli/18.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kahvaltı programına katılacak, Yayladağı Devlet Hastanesinin açılışını yapacak, Altınözü ilçe yolunun temel atma töreninde bulunacak.

(Hatay/09.00-14.15)

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak.

(Tiran)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Metro Market çalışanları ve esnafa ziyarette bulunacak, açılış ve toplantılara iştirak edecek.

(İstanbul/12.30-20.30)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Düzce'de Valiliği, Belediyeyi ve esnafı ziyaret edecek, seçim bürosu açacak, Kalıcı Konutlar Bölgesi'ndeki Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezine ziyarette bulunacak.

- İslam, Akçakoca çarşı merkezi esnafını ve Kızılay Huzurevini ziyaretinin ardından Akçakoca ilçesinde ev ziyaretleri gerçekleştirecek.

(Düzce/10.30-17.00)

5- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilişim Vadisi'nin temel atma töreni ile Gebze OSB Genel Kuruluna katılacak.

(Kocaeli/11.00/14.00)

6- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yenicekent-Cindere Sulama Kanalı su akıtma töreninde bulunacak, esnafla bir araya gelecek, tekstil işçileriyle sohbet edecek.

- Zeybekci, Pamukkale ilçesine bağlı Irlıganlı ve Güzelköy mahallelerini ziyaret edecek.

(Denizli/09.00-20:30)

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Zonguldak'ta Valiliği ve Genel Maden İşçileri Sendikasını ziyaret edecek.

- Sanayide Enerji Verimliliği Programı'na katılacak olan Yıldız, AK Parti Kilimli İlçe Teşkilatını, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğünü, AK Parti Zonguldak İl Teşkilatını ziyaret edecek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile toplantı yapacak.

(Zonguldak/10.30-19.30)

8- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhuriyet Meydanı'nda "Gençlik Üstadı Anıyor" adlı Necip Fazıl Kısakürek Anma Etkinliği'ne katılacak.

(Samsun/20.00)

9- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki esnafı ziyaret edecek, Ergani Aşağı Kuyular ile Çevre Köy muhtar ve köylüleriyle toplantı yapacak.

- Kayapınar Aile Destek Merkezinin açılışına katılacak Yılmaz, gençlerle buluşacak ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunu ziyaret edecek.

(Diyarbakır/10.00-16.30)

10 - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Pursaklar Saray İlkokulunda "Okul Üzümü Dağıtım Programı"na katılacak, Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Eğitimden Üretime Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Okulları Sergisi'ni gezecek.

(Ankara/09.00/14.00)

11- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, mobilya sektörü temsilcileriye kahvaltı yapacak, Kuş Cenneti ve Spil Dağı Milli Parkı Tabiatın İçinden Fotoğraf Sergisi açılışını gerçekleştirecek ve Ege Bölgesi Sanayi Odasını ziyaret edecek.

(İzmir/09.00-16.00)

12- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, MÜSİAD Bursa Şubesi üyeleriyle bir araya gelecek, Sakarya Mahallesi Kimsesizler Evi'nin açılışına katılacak.

- Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işçilerle buluşacak Müezzinoğlu, bazı temel atma ve açılış programlarına katılacak, sağlık çalışanlarıyla buluşacak.

(Bursa /09.00-18.00)

13- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, basın temsilcileri ile kahvaltıda buluşacak, Sürmene pazar yerini ziyaret edecek, öğretmenevi temel atma törenine katılacak.

- Soylu, Balıkçı Kooperatifi, Muhtarlar Konfederasyonu ve Akçaabat Şoförler Odası toplantılarına da iştirak edecek.

(Trabzon/09.00-20.15)

14- MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Bayrampaşa Belediyesi önünde basın açıklaması yapacak, esnaf ziyaretinde bulunacak.

(İstanbul/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüşecek ve heyetler arası çalışma yemeğine katılacak, ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

- Çavuşoğlu, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile bir araya gelecek.

(Lefkoşa/14.15/16.00/16.15/17.15)

2- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Sana)

3- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

EKONOMİ

1- TÜİK, 2015 yılı bitkisel üretim 1. tahmini ile ilk çeyreğe ilişkin yapı izin istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

AA