Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

2015’i unutun. Tahvil traderları için gerçek oyun 2016’da.

12.6 trilyon dolarlık ABD Hazine tahvili piyasası yıllardır (doğru bir şekilde) Fed’in ekonomi ve faiz oranları görnümünde aşırı iyimser olduğu sinyali veriyor.

Politika yapıcılar, traderların dünyayı gördükleri noktaya yaklaşmış olsalar da görünümde iyimserlik sürüyor. Yani, merkez bankasının borçlanma maliyetlerini bu yıl artırmada başarısız olması halinde bunun şaşırtıcı olmayacağı anlamına geliyor.

Tahvil faizlerinde son birkaç haftada görülen desteğe rağmen, tahvil fiyatları ABD ekonomisinde ilk çeyrekte görülen beklenmedik yavaşlamanın sadece kötü hava koşullarından kaynaklanmadığı sinyali veriyor. Tahvil fiyatları, Amerikaları kış aylarında evde tutan ve fabrikaları boşta bırakan başka etkenlerin de bulunduğuna işaret ediyor. Faizde ilk artırımın ne zaman geleceğine bakılmaksızın, vadeli tahvil kontratları traderların 2016 yılı sonuna kadar faizlerin yüzde 1’i aşmayacağı tahmininde bulunduklarını gösteriyor. Fed’in 2016 yılı sonu için tahmini yüzde 1.875 seviyesinde.

RBC Global Asset Management ABD sabit gelir yöneticisi Brandon Swensen, “Fed yetkilileri, politikalarının niyet ettikleri şekilde çalışacağı konusunda hala iyimser ve umutlular” dedi.

RBC faizlerin 2016 yılı sonunda sadece yüzde 1’e yükseleceği tahmininde bulunuyor. (Faiz oranı şu an sıfıra yakın seviyede) RBS, bunun bir sonucu olarak göstergesine göre daha büyük bir oranda kısa vadeli ABD Hazine tahvili tutuyor.