Advertisement

Müzik otoritelerince 20. ve 21. yüzyılın en üstün keman virtüözü kabul edilen Itzhak Perlman, 2014 yılındaki iki konserinin yoğun ilgi görmesinin ardından 28 Mayıs 2015’ta bir kez daha İstanbul’a geliyor.

BloombergHT medya sponsorluğunda düzenlenecek konserde Itzhak Perlman, değeri yaklaşık 20.000.000 dolar olduğu tahmin edilen 1714 yapımı antik Soil Stradivarius kemanını kullanacak.

-Biletler tükeniyor

Schindler’in Listesi ve Kadın Kokusu filmlerinin müziklerindeki eşsiz performansıyla tanınan Perlman, konser verdiği ülkelerde yoğun ilgiyle karşılanıyor. Geçen yılki konserlerinin biletleri satışa çıktığı andan itibaren yoğun talep gören Itzhak Perlman’ın 28 Mayıs’ta Zorlu PSM’de vereceği konserin 4. ve 5. Kategori biletleri de şimdiden tükendi.

-İstanbullu izleyici müthiş

İstanbul’a üçüncü kez gelecek olan Itzhak Perlman, Türk izleyicilerle müthiş bir iletişim içinde olduğunu ve yeniden bu kentte konser verecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

-Itzhak Perlman Kimdir?

1945 yılında Tel Aviv’de doğan Perlman, 4 yaşında çocuk felci geçirdi ve iyi bir düzelme göstererek koltuk değnekleriyle yürümeyi öğrendi. Çocukluğunda radyodan dinlediği klasik müziklerle kemana ilgi duymaya başlayan Perlman, Shulamit Konservatuarı’nda ve Tel-Aviv Müzik Akademisi’nde RivkaGoldgart ile çalıştı.

Daha sonra büyük keman eğitimcisi Ivan Galamian ve onun asistanı Deraothy DeLay ile Juilliard Okulu’nda çalışmak için Amerika Birleşik Devletleri’ne taşınan Itzhak Perlman, En İyi Oda Müziği ve En İyi Enstrümantal Solocu Performansı gibi toplamda 5 ayrı dalda Grammy Ödülü’ne sahiptir. Perlman’ın, Harvard, Yale, Brandeis, Roosevelt, Yeshiva ve Hebrew üniversitelerinde fahri ve onursal doktoraları bulunuyor.

Perlman, 7 Mayıs 2007’de Beyaz Saray’daki Kraliçe Elizabeth’in katıldığı devlet yemeğinde ve 2009 yılındaki Barack Obama’nın göreve başlama merasiminde Yo-Yo Ma, (çello) Gabriela Montero (piyano) ve AnthonyMcGill (klarnet) ile birlikte performans sergilemişti.