Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Şişe üreticisi Zhuhai Zhongfu Enterprise Co., dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde ekonomik yavaşlamanın sürmesi ile birlikte 28 Mayıs vadeli tahvil ödemesinin tamamını gerçekleştiremeyeceğini açıkladı.

Zhuhai Zhongfu Enterprise Co.’nun Pazartesi günü Shenzhen Stock Exchange’e yaptığı açıklamaya göre şirket 590 milyon yuanlık ana paranın sadece 148 milyon yuanlık (23.9 milyon dolar) kısmını geri ödeyebilecek. Şirket, 31.152 milyon yuanlık faizin tamamını ödemeyi planlıyor. Devlet malı olmayan imalatçı, Coca-Cola Co. ve PepsiCo Inc.’e Çin’de şişe tedariki sağlıyor. Şirket 2012 yılında yüzde 5.28 faizli tahvil satışı gerçekleştirmişti.

Geçtiğimiz yıl 1990’dan bu yana en zayıf büyümeyi gösteren Çin ekonomisi, merkez bankasının Kasım ayından bu yana üç kez faiz indirimine gitmesine rağmen ivmelenme adına büyük bir sinyal vermedi. Ülkenin ilk devlete ait müessesi olan güç ekipmanları üreticisi Baoding Tianwei Group Co. Nisan ayında yurtiçi borçlarında temerrüde düşmüştü.

Şangahy’daki China Merchants Bank Co. kıdemli analisti Liu Dongliang, “Çin şirketlerinin kredi profili kötüleşiyor. Çünkü ekonomi istikrarlaşmadı. Önümüzdeki aylarda temerrütlerinde arttığını görebiliriz” dedi.