Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, İsrail'in Tel Aviv Üniversitesi'nde Salı günü yaptığı konuşmada, küresel ekonomi ve Fed'in faiz artışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Stanley Fischer, Fed'in küresel ekonomideki gelişmeleri yakından izlediğini belirterek, "Yurt dışındaki büyüme beklentiden zayıf olursa bunun ABD ekonomisine etkileri Fed'in desteğini daha yavaş çekmesine yol açabilir" dedi.

Bu yıl içinde başlaması beklenen faiz artışının piyasalardaki oynaklığı tetikleyebileceği uyarısını yapan Fischer, buna karşın Fed'in piyasaları hazırlamak için elinden geleni yaptığını kaydederek, "Normalleşmenin zamanlaması ya da hızı piyasaları çok şaşırtmamalı" ifadesi kullandı.

Fischer, ayrıca gelişmekte olan ülkelerin normalleşme sürecinin üstesinden geleceği öngörüsünde bulundu. Fischer, "Yükselen piyasa ekonomileri, son 10-20 yılda finansal ve ekonomik kırılganlıkları azaltma konusunda başarılı oldu. Bu başarı, yükselen ekonomilerin finansal piyasalarda gerilmelere yol açacak normalleşme sürecine karşı direncini artıracaktır" şeklinde konuştu.