Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:55’te güncellendi)

Dolar önemli para birimleri karşısında değer kazandı. Dolar yen karşısında, Fed Başkanı Janet Yellen’in geçtiğimiz hafta yaptığı değerlendirmenin ardından Çarşamba günü yaklaşık 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Yellen, 2006’dan bu yana ilk kez gerçekleştirilecek faiz artırımının bu yıl yapılmasını beklediğini söyledi.

Avustralya ve Yeni Zelanda politika yapıcıları ekonomik toparlanmayı desteklemek adına daha düşük kur oranları beklediklerini söylediler.

Dolar yen karşısında Çarşamba günü 123.32 yene ulaşmasının ardından New York saati ile 06:50’de yüzde 0.4 değer kazandı ve 123.65 yen seviyesine geldi. 21 Mayıs’ta Fed başkanı Yellen’in konuşmasından bu yana yenin değer kaybı sürüyor. Dolar euro karşısında, aynı süreçte yüzde 2.1 yükselmesinin ardından yatay seyretti ve 1.0878 dolardan işlem gördü.

Yirmiyi aşkın merkez bankası Eylül, 2014’ten bu yana para politikalarında genişlemeye gitti. AMB’nin sürdürdüğü parasal gevşeme doğrultusunda euro değer kaybederken, Euro Bölgesi büyüme oranı ilk çeyrekte yüzde 0.4 ivme kazandı.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, 23 Nisan’dan bu yana en yüksek seviyeye çıkmasının ardından yüzde 0.9 yükselerek 1,191.84 puana geldi. Endeks Çarşamba günü yeni bir rekor kırdı.

Singapur’daki ABN Amro Group NV Döviz stratejistlerinden Roy Teo, “Doların ralli yapmasının ardından kar satışına gidildiği görülüyor. Fed’in Eylül ayında faiz artırmasını bekliyoruz” dedi.

(14:55’te güncellendi)