Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, güçlü ABD verilerinin faiz artırım beklentilerini desteklemesi ile yedi haftanın en düşük seviyesine geriledi ve para birimleri değer kaybetti.

Samsung Electronics’in düşüşü ile Güney Kore hisseleri 16 ay içindeki en büyük kaybını yaşadı. Filipin hisseleri, üç ayın en düşük seviyesine gerilerken, Endonezya ve Malezya hisseleri yüzde 0.7 oranında düştü. Çoğu Çin hisse senedi, komisyoncuların marj borçlanmasını daraltmaları ile düştü. Yeni hisse satışlarının, fonları mevcut hisse senetlerinden vazgeçmeye iteceği yönündeki endişeler bu düşüşte etkili oldu. Güney Kore wonu, dolar karşısında sekiz haftanın en düşük seviyesine geriledi. Malezya ringgiti ise yüzde 0.4 düştü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, kayıplarının üçüncü gününde Hong Kong saati ile 12:55’te yüzde 0.7 düşerek 1,019.82 oldu. 20 gelişen ülke para birimini takip eden gösterge yüzde 0.1 oranında düştü.

Etiqa Insurance Araştırma Müdürü Chris Eng "Yaklaşan faiz artışı gelişen piyasa varlıkları için kötü olacak. İlk faiz artışına kadar volatilite sürecektir" diye konuştu.