Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisselerinin çoğu, ilk halka arzların (IPO) fonları var olan hisse senetlerinden uzaklaştıracağı endişesi ve aracılık kuruluşlarının kredili işlem kurallarını sıkılaştırması ile geriliyor.

GF Securities Co., hisse senedi finansmanı için kredi işlem yeterliliğini artırmasının ardından aracılık kuruluşlarındaki kayıpları hızlandırdı. Benzer bir girişim yapan Haitong Securities Co. Hong Kong’da yüzde 1.4 geriledi. PetroChina Co. yüzde 2.1 yükseldi ve gösterge endeksteki yükselişlerin yarısından fazlasını göstermiş oldu.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 yükselerek yerel saat ile 13:06’da 4,922.74 puana geldi. Endekste yükselen her 4 hisse senedi için yaklaşık 5 hisse senedi düşüş kaydetti. Yüzde 15 ralli görülen 7 günlük yükseliş dönemi endekste değerlemeleri Aralık 2009’dan bu yana en yüksek seviyeye çıkardı. China National Nuclear Power Co. dahil olmak üzere 23 şirket Haziran başından itibaren ilk halka arzını gerçekleştirecek. Bloomberg anketine katılan 6 analistin tahminlerinin meydanına göre, ilk halka arzlar 4.9 trilyon yuanlık (790 milyar dolar) likiditeyi dondurabilir.

Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.9 geriledi. Hang Seng Endeksi yüzde 0.8 düştü. CSI 300 Endeksi yüzde 0.4 aşağı hareketlendi.