Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi’nin en büyük oyuncularının Yunanistan’a bir mesajı var: Yazılı bir hale gelmedikçe reform taahhütlerinin bir değeri yok.

Alman ve Fransız yetkililer G-7 maliye bakanlarının toplantısı için Dresden’de bir araya geldiler ve Yunanistan’ın kurtarma fonlarını serbest bırakacak bir anlaşmaya yaklaştığı yönündeki iddialarını yalanladılar. Ekonomik reformlar ile ilgili müzakereler aylardır devam ediyor ve Yunanistan’ın temerrütten kaçınmak için geç kaldığı ihtimalinin olduğu sinyali veriyor.

Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, “Tartışma bir noktada kağıda geçirilmeli. Bir taslağa ihtiyaç var” dedi.

Yunanistan, G-7’nin resmi gündeminde bulunmuyor ve grubun konu ile ilgili bir karar verme yetkisi yok. Ancak Yunanistan meselesinin tartışmaları domine etmeye hazırlandığı görülüyor.

Avrupalı yetkililer, Yunanistan’ın uzlaşma için bir taslak oluşturmaya başlayacağı iddialarını Çarşamba günü reddettiler.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble Çarşamba günü geç saatlerde, “Üç kurum ve Yunanistan hükümeti arasındaki müzakerelerde çok büyük bir ilerleme görülmedi” dedi. Schaeuble, Yunanistan’ın anlaşmanın yakın olduğunu söylediğinde şaşırdığını ifade etti.