Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'in dünyanın en iyi performans gösteren Borsasındaki hareketi yavaşlatmak için önlem alacağına yönelik endişelerle düşüşü dördüncü güne taşıyor. Güney Kore wonu sekiz haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Industrial & Commercial Bank of China, Hong Kong’da işlem gören Çin hisse senetlerinin göstergesindeki yüzde 2.6'lık düşüşe öncülük etti. Şanghay Bileşik Endeksi, yedi günlük ralliyi durdurmaya yaklaşarak, yüzde 1.7 geriledi. Filipin hisse senetleri, ülkenin ekonomik büyüme tahminlerinden sonra dört ayın en düşük seviyesine geldi. Won ve Malezya ringiti, dolar karşısında yüzde 0.2 değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saati ile 13:04’te yüzde 0.3 değer kaybederek 1,016.27 seviyesine geldi. Endeks, 7 Nisan’dan bu yana yaşanan en düşük kapanışa yaklaştı. Shanghai Securities News’in haberine göre, düzenleyiciler hisse senetlerindeki yatırımlarını bankalara sordu. Changjiang Securities dahil, bir çok yatırım kuruluşu, yatırımcılara borç verme kurallarını sıkılaştırdı.

Finansia Syrus Securities araştırma müdürü Jitra Amornthum, “Gelişmekte olan piyasalarda güven, Çin piyasalarındaki çöküş ile nispeten zayıf. Çin hisseleri, aracı kurumların kredi işlemlerini daha da sıkılaştırmasıyla çok sert etkilenmeye başlıyor” dedi.