Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:55'te güncellendi)

ABD Hazine tahvilleri, Amerikan ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde daraldığını gösteren veri sonrası, değer kazanırken, ABD hisse senetleri bu ayki kazancının bir kısmını geri verdi. Avrupa hisse senetleri, Yunanistan'ın kurtarma paketine ilişkin görüşmelerden sonuç alınamaması ile birlikte değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, New York saati ile 09:46'da yüzde 0.3 aşağıda seyrediyordu ve son dört haftada ilk kez haftalık kayba yöneldi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 düştü ve son altı günde beşinci düşüşünü gerçekleştirdi. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi düşerken, Almanya 10 yıllıkları, faizde 70 baz puanlık bir yükseliş getiren satış dalgasının sona ermesi ile birlikte, ikinci haftayı da kazançla geçmeye yöneldi. Petrol New York'ta yükselişini ikinci güne taşıdı.

ABD ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 0.7 daraldı. Bu veri daha önce yüzde 0.2 büyüme şeklinde açıklanmıştı. G7 toplantısına katılmak için Almanya'da bir araya gelen maliye bakanları, ekonominin iyileşebilmesi için daha güçlü taahhütlere ihtiyaç duyulduğunu işaret ederek, Yunanistan'ın iyimserliğini azalttılar. Hisse senetleri ve tahviller, enflasyonun hızına ilişkin endişelerin azalması ve yatırımcıların dikkatlerini Fed'in 2006'dan bu yana yapacağı ilk faiz artırımına ilişkşn beklentilere çevirmeleri ile birlikte, ayın başındaki kayıpların ardından toparlandı.

Bethlehem, Pennsylvania'da McQueen, Ball & Associates şef yatırım yetkilisi Bill Schultz, "GSYİH verisi büyük bir değişiklik değildi ve piyasa halen ilerde ne olacağını konusuna odaklanıyor," dedi ve "Çok fazla belirsizlik var. Hisse senetlerini bu seviyelerden yukarı itecek atalet eksikliği var ve üstelik tatil nedeniyle kısalan bir yaz dönemi haftasının Cuma günündeyiz" şeklinde görüş bildirdi.

(16:55'te güncellendi)