Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:30'da güncellendi)

Altın fiyatları, ABD ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde, zorlu kış koşullarından dolayı, ilk rakamda açıklandığının tersine, büyüme yerine küçüldüğünü gösteren verinin ardından değer kazandı.

Gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYİH) yılın ilk üç aylık döneminde, yıllıklandırılmış rakamla yüzde 0.7 daraldı. İlk açıklanan rakam yüzde 0.2 büyüme şeklindeydi. Zayıflayan ekonomi, Fed politika yapıcılarının faizleri rekor düşük seviyede daha uzun bir süre tutmasına neden olabilir.

Altın, 2015 yılının başından bu yana 10 kez kayıp ve kazanç bölgesi arasında dalagalandı ve bu durum, traderların ABD'de faiz artırımının zamanlamasına ilişkin beklentilerinin değişmesinden kaynaklandı. Yüksek faizler, yatırımcıları, yeni tahvilleri de içeren, faiz ödeyen varlıklara yöneltiyor ve bu da, yatırımcısına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının cazibesini azaltıyor.

Ağustos vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.1 yükselerek ons başına 1,189.70 dolara çıktı. fiyatlar GSYİH verisi öncesi eksi bölgedeydi.

(16:30'da güncellendi)