Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasalar, sağlık şirketlerinin kazançları ve yatırımcıların ABD'de faiz artışının zamanlamasını değerlendirmeleri ile bu yıl yaşanan en büyük aylık düşüşünü azalttı.

Hindistan’ın en büyük ilaç üreticisi Sun Pharmaceutical Industries, finansallarından önce Cuma günü Mumbai’de yüzde 1.7 oranında yükseldi. Filipin hisseleri, UBS Group AG’nin ülkedeki hisseler için al yönündeki tavsiyeleriyle, altı günlük düşüşünden sonra yüzde 2.3 oranında yükseldi. Evergrande Real Estate Group, piyasa değerinin altında bir rakam olan net 4.6 milyar Hong Kong doları (593 milyon dolar) fon elde etmesinin ardından, Hong Kong’da yüzde 21 düştü. Şanghay Bileşik Endeksi, Perşembe günkü yüzde 6.5’lik düşüşünü yüzde 1 ile devam ettirdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saati İle 13:59’da yüzde 0.2 yükselerek 1,011.86 oldu. Endeks bu ayki kaybını yüzde 3.4'e indirdi. Gelişen ülke hisseleri, Fed’in faiz oranlarını yakında yükseltebileceği endişeleri ve riskli varlıkların itirazlarının azalmasıyla Mayıs ayında düşüş yaşadı.

Nomura Holdings’in hisse senetleri stratejisti Mixo Das, “ABD’den gelen ekonomik verilerin güçlü çıknası son zamanlarda şaşırttı. Bunun anlamı, Fed yakında faiz oranlarını artırabilir” dedi.