Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Stoxx 600, kreditörlerin Yunanistan'ın kurtarma programı hakkında herhangi bir anlaşmanın henüz masada olmadığını söylemesiyle düşerken, Yunanistan ise Pazar günü bir çözüm olabileceğini iddia etmişti. Almanya ve Fransa hisseleri bir ayın en büyük düşüşünü kaydetti.

The Stoxx Europe 600 endeksi, günün sonunda yüzde 1.7 düşerek 399.87 puandan kapanış yaptı. Alman ve Fransız göstergeleri en az yüzde 2.3 düşüş kaydederken, Yunanistan'ın ASE endeksi yüzde 1.4 düştü.

Oslo'daki Storebrand Asset Management direktörü Espen Furnes, "Bugünkü düşüşler yaygın nitelikli ve biraz da ay sonu düzeltmelerine dayanıyor. Yunanistan belirsizliği sürdükçe etkisini koruyacağı gibi, Avrupa'nın genel ekonomik görünümü de oldukça hassas durumda" yorumunda bulundu.

Yunanistan baskı altında ve zamanı daralıyor. Atina'nın yeni fonlar serbest bırakılmadan önce ekonomiyi ve kamu maliyesini güçlendireceği yönünde taahhütlerde bulunması gerekiyor. Akdeniz ülkesi, önümüzdeki ay yapılması planlanan 1.6 milyon euroluk IMF ödemesini nasıl yapacağını henüz açıklamadı.