Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türkiye çimento sektöründe yaklaşık 3 yıldır faaliyet gösteren Votorantim Cimentos, Sivas Çimento Fabrikası'nın kapasitesini arttırma projesi kapsamında 140 milyon euroluk yatırım kararı aldı.

Şirket açıklamasına göre Votorantim Cimentos, Sivas Çimento Fabrikası'nın mevcut üretim kapasitesi üç kat artırarak yıllık 600 bin tondan 1,8 milyon tona çıkaracak. Şirket bu kapsamda Sivas Çimento Fabrikası'na 140 milyon euroluk yatırım yapacak.

Votorantim Cimentos'un Türkiye'de toplam 3 milyon ton çimento üretim kapasitesi bulunurken, Sivas Çimento Fabrikası bu kapasiteden yüzde 19 pay alıyor. Söz konusu yatırımla, bu rakamın yüzde 42'ye yükseleceği belirtiliyor. 140 milyon euroluk yatırım, aynı zamanda şirketin Amerika kıtası dışındaki en büyük yatırımı olacak.

Temeli haziran ayında atılacak fabrikanın yapım aşamasında 700 kişiye istihdam sağlanacak. Fabrikada çimento üretimine ise 2017 yılında başlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Votorantim Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ Üst Yöneticisi Mustafa Şefik Tüzün, şirketlerinin Türkiye inşaat sektöründeki potansiyeli gördüğünü belirterek, "Bu yatırım, Türkiye pazarındaki varlığımızı güçlendirmek yönündeki kararlılığımızın en önemli göstergelerinden biridir. Sivas yatırımının Türkiye çimento sektörüne de büyük bir dinamizm ve rekabet getireceğine inanıyoruz" değerlendirmelerini yaptı.

Votorantim Cimentos, 2012 yılı sonundan itibaren Türkiye'de çimento, beton ve agrega sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Şirket söz konusu faaliyetlerini, Votorantim Sanayi ve Ticaret AŞ, Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ ile Votarantim Nakliyecilik Ticaret ve Sanayi AŞ üzerinden yürütüyor.

1933 yılından itibaren yapı malzemeleri sektöründe yer alan Votorantim Cimentos, yıllık 54,5 milyon ton çimento üretim kapasitesi ve 2014 yılında elde ettiği 4,14 milyar euroluk satış geliriyle sektörün önde gelen şirketleri arasında gösteriliyor.

AA