Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:20'de güncellendi)

Euro, kreditörlerin Yunanistan için bir teklif hazırlayacağı spekülasyonu ile birlikte güç kazanırken, Avrupa tahvilleri, Euro Bölgesi'nde enflasyonun analistlerin tahminlerini aşması sonrası hızlı bir kayıp yaşadı. ABD hisse senetleri geri çekilirken, Avrupa hisse senetleri aşağı yönde seyretti.

Euro dolar karşısında, New York saati ile 10:04'te yüzde 1.9 değer kazanarak 1.1390 seviyesine çıktı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 1.2 geriledi. Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.3 düşerken, Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 kaybetti. Almanya'nın gösterge 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 10 baz puan sıçrayarak yüzde 0.64 seviyesine çıktı ve ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin getirisi altı baz puan yükselerek yüzde 2.24'e ulaştı. 

Yunanistan'ın kreditörlerinin temsilcileri, ko hakkında bilgiye sahip iki kaynağa göre, kurtarma fonlarının serbest bırakılması konusundaki tıkanıklığı çözmek için bir teklif hazırlamak üzere bir araya geldi. Euro Bölgesi'nde tüketici fiyatları yıllık bazda son altı ayda ilk kez yükseliş gösterdi. ABD'de fabrika siparişleri Nisan ayında düştü ve Fed'in faiz artırımına gitmei değerlendirdiği bir ortamda, karışık ekonomik verilere bir yenisini daha ekledi.

Londra'da Commonwealth Bank of Australia Döviz stratejisti Peter Dragicevich, "İnsanlaar açık bir şekilde hala Yunanistan konusuna odaklanmış durumda; anlaşmaya varabilecekler mi yoksa varamayacaklar mı?" dedi ve "Anlaşmaya varma ihtimali varmama ihtimalinden daha yüksek. Ancak geçmişte herşeyin darmadağınık olduğunu da gördük" şeklinde görüş bildirdi.

(17:20'de güncellendi)