Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

BlackRock Inc. Başkan ve CEO’su Laurence D. Fink, düşük faiz oranlarının tüketicileri gelirlerinin daha büyük bir kısmını tasarruflara aktarmaya teşvik ettiğini ve bunun ABD ekonomisinde aşağı yönlü etki yarattığını söyledi.

Yıllarca süren gevşek para politikasının tahvil faizlerini daralttığını ve getirileri baskıladığını belirten Fink, “Dolayısıyla bugün yıllık gelir elde etmek için daha fazla biriktirmek zorundasınız” dedi. Deutsche Bank AG’nin New York’ta düzenlediği bir yatırımcı konferansında konuşan Fink, “Daha yüksek bir tasarruf oranı Amerikalıların emekliliğe hazırlanmasına yardımcı olur ancak küresel talep üzerinde keskin bir etki de var” dedi.

Aynı etkinlikte konuşan Goldman Sachs Group Inc. Başkanı Gary Cohn, şirketinin düşük faiz oranlarının etkisi nedeniyle sigortacılar ve emeklilik fonları için daha fazla varlık yöneteceğini öngördü.

Fink, Fed’in gösterge faiz oranını Eylül ayında artıracağı tahmininde bulundu.

Son açıklanan tüketici harcamaları verilerinin hayal kırıklığı yarattığını dile getiren Fink, “Tasarruflar yükseliyor ve emeklilik korkusunun arttığına işaret ediyor. Yaşlanan müşteriler emeklilik için yetersiz bir stratejiye sahip olduklarını fark ediyorlar” dedi.