Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:30'da güncellendi)

Euro’nun dolar karşısında 10 haftanın en büyük kazancını sağlamasının ardından, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin, parasal genişleme programının (QE) reel ekonomiye yansıdığını ve AMB'nin tahvil alım planının sürdüreceğini söylemesi ile euro rallisi geri çekildi.

Euro, Draghi’nin enflasyonu bu yıl içinde artacağını belirtmesi üzerine dolar karşısındaki kayıplarını sildi ve Londra saati ile 14:14’te 1.1166 dolar oldu.

Euro Salı günü yüzde 2.1 artış ile 18 Mart’tan bu yana en büyük artışı kaydetmişti. Eurodaki yükselişte Yunanistan’ın anlaşmaya yaklaştığı iyimserliği ve Euro Bölgesi’nde tüketici fiyatlarının geçtiğimiz ay yıllık bazda arttığını gösteren veri etkili oldu.

Euro yen karşısında yüzde 0.4 artış ile 138.97 yen seviyesine gelirken, dolar da yüzde 0.3 artarak 124.47 yen oldu.

Wellington’daki Bank of New Zealand Ltd. piyasa stratejistlerinden Raiko Shareef, “Doların gerilemesine neden olan pek çok faktör bulunuyor” dedi.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, Salı günü yüzde 1.25 gerilemesinin ardından yüzde 0.4 değer kazandı. Endeks Salı günü 20 Mart’tan bu yana en büyük düşüşü kaydetti.

(16:30'da güncellendi)