Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, sanayi ve finans şirketleri öncülüğünde, enflasyonun talebin zayıf seyrettiği sinyali vermesi ile 7 yılın zirvesi seviyesinden geriliyor. Öte yandan traderlar, MSCI Inc.’in Çin menkul değerlerini küresel endekslere ekleyip eklemeyeceğini görmek için bekliyor.

Tren yolu şirketleri CSR Corp. ve China CNR Corp.’un birleşmesi le oluşan CRRC Corp. yüzde 8.2 geriledi. Haitong Securities Co. Şanghay ve Hong Kong’da yüzde 2’den fazla değer kaybetti. Tüketici-fiyat endeksi Mayıs ayında yüzde 1.2 yükselerek yüzde 1.3’lük beklentilerin altında kaldı. Üretici-fiyat endeksi yüzde 4.5 gerileyerek yüzde 4.6’lık tahminlerin üzerinde düşüş gösterdi.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.7 gerileyerek yerel saat ile 13:12’de 5,097.10 puan oldu ve Ocak 2009’den bu yana en yüksek seviyeden geriledi. Şanghay’da işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 32 üzerinde seyrediyor. MSCI, Salı günü New York’ta Çin’in yerel olarak işlem gören hisselerini gösterge endekslerine ekleyip eklemeyeceğine karar verecek.