Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, faizlerin Ekim ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaşması ile talebin canlanmasının ardından yükseliyor. 10 yıl vadeli ABD gösterge tahvilleri, yaklaşık 2 haftadan bu yana ilk kez üst üste yükseliş gösteriyor.

Tahvil piyasaları, Almanya’da Nisan ayında başlayan düşüşün ardından istikrarlaşıyor. Yatırımcılar Almanya tahvil faizlerinin rekor düşük seviyede seyretmesi ile geri çekilmişlerdi. Geçtiğimiz hafta açıklanan ve beklentilerden güçlü gelen ABD istihdamı, Fed’in bu yıl faiz oranlarını artıracağı beklentilerini destekledi.

Sydney’deki Nomura Holdings Inc. faiz oranı stratejistlerinden Andrew Ticehurst, “Tahvil faizleri yatırımcıların çekici bulduğu seviyelere yükseldi. Tahminlerden güçlü gelen veri karşısında tahvil piyasasının performansı oldukça etkileyici” dedi.

10 yıl vadeli ABD tahvil faiz 2 baz puan düşerek Londra saati ile 06:36’da yüzde 2.37’ye geldi. Mayıs 2025 vadeli yüzde 2.125 faizli tahvilin fiyatı 6/32 veya 1,000 dolar nominal değerde 1.88 dolar yükselerek 97 29/32 oldu. Tahvil faizi 5 Haziran’da yüzde 2.43 ile 6 Ekim’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.