Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

JPMorgan Asset Management, Yunanistan krizine yönelik en iyi çözümün yeniden yapılandırma içermesi gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

JPMorgan Asset Management stratejisti Maria Paola Toschi, Yunanistan ile kreditörleri arasında varılacak herhangi bir anlaşmanın temerrüdü veya yeniden yapılandırmayı içermesi gerektiğini belirtti. Toschi, bunun gerekli reformların kısa vadeli etkilerinin bir kısmının dengelenmesine yardımcı olabileceğini ifade etti.

JPMorgan Asset Management stratejisti konu ile ilgili raporunda, “Borçların yeniden yapılandırmasının yakın vadede olumsuz etkileri olabilir. Ancak bu uzun vadede daha iyi bir çözümdür. 2015’te veya ilerleyen zamanlarda yapılacak yeni müzakerelerden doğacak riskleri azaltabilir. Anlaşma sağlanması ekonomideki kötüleşme dikkate alındığında Yunanistan için iyi haber olur. Avrupa için ise para birliğinin yeniden lanse edilmesi ve yatırmaların yeniden başlatılması gibi daha önemli meselelere odaklanılması bakımından olumlu olur. Yunan piyasaları Avrupalı denklerine göre daha fazla zarar gördü. Piyasalar pozitif bir sonuca işaret etse de mevcut durum potansiyel yatırımcıları vazgeçirebilir” değerlendirmesini yaptı.

Toschi, tarafların uzlaşı arayışında olmaları dolayısıyla Yunanistan’ın eurodan çıkma ihtimalinin düşük olduğunu dile getirdi.