Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti. Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde üst düzey parti yöneticileri ve bakanlarla ayrı ayrı görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki kabul, saat 17.40'da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu tarafından sunulan Bakanlar Kurulunun istifasını kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Bakanlar Kurulunun yeni hükümet kurulana kadar göreve devam etmesini istemiştir" denildi.

Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki 62. hükümetin istifasına ilişkin tezkere Resmi Gazete'de yer aldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki 62. hükümetin istifasına dair tezkere Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yer alan tezkerede Davutoğlu, yeni hükümetin oluşturulması için başkanı bulunduğu 62. hükümetin istifa ettiğini Cumhurbaşkanlığına yazdığı resmi yazıyla iletti.

Davutoğlu, resmi yazıda, "7 Haziran 2015 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarına göre yeni bir hükümet teşkil edilmesi için 62'nci Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin istifasının kabulünü saygılarımla arz ederim" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 62. hükümetin istifasını kabul etti ve Davutoğlu'ndan yeni hükümet kuruluncaya kadar başbakanlık görevine devam etmesini istedi.

Erdoğan, Davutoğlu'na cevaben kaleme aldığı resmi yazıda, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sının 104'üncü maddesi uyarınca, Bakanlar Kurulu'nun istifası kabul edilmiştir. Bugüne kadar yapmış olduğunuz hizmetleriniz için teşekkür eder, yeni hükümet kuruluncaya kadar göreve devam edilmesini rica ederim" değerlendirmesinde bulundu.

AA