Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, enerji şirketlerinin yükselmesi ve tüketici hisselerinin gerilemesi ile kayıp ve kazançlar arasında dalgalı bir seyir izliyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.1 kadar yükselip yüzde 0.1’den az gerilemesinin ardından Tokyo saati ile 09:16’da 146.12 puana geldi. Batı Teksas türü ham petrol (WTI), ABD’de kaya petrolü üreticilerinin üretimi düşürmesi ile Salı günü yüzde 3.4 yükseldi. 10 yıl vadeli Avustralya tahvil faizi, ABD ve Avrupa tahvillerinin yeniden düşüşe geçmesinin ardından 10 baz puan yükseldi.

Melbourne’deki Pengana Capital Ltd. portfolyo yöneticilerinden Tim Schroeders, “Artan tahvil faizleri hisse senetleri için en büyük riski teşkil ediyor. Çin’den fon çıkışları görülecek. Ancak bu piyasayı yukarı itmeye yeterli olur mu bilemiyorum” dedi.

MSCI Inc., Çin hisselerini gösterge endekslerine eklemeyi erteledi ve hisselerin dahil edilmesi önünde bulunan engellerin üstesinden gelmek için ülkenin menkul kıymet regülatörleri ile birlikte çalışma kararı aldı.

Endeks sağlayıcı kurum, Salı günü yapılan açıklamaya göre, yatırımcıların erişim ve hisse sahipliği ile ilgili endişelerinin Çin Menkul Değerler Düzenleme Komisyonu ile işbirliği yapılarak yatıştırılmasının ardından yuan cinsinden hisse senetlerini (A shares) küresel gösterge endekslerine eklemeyi umuyor.