Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(11:50'de güncellendi)

Dolar 16 önemli para biriminin 1’i hariç tümü karşısında Perşembe günü yükseliş gösterdi. Dolar yen karşısında yüzde 0.6 yükselerek 123.41 yenden işlem gördü. Dolar euro karşısında yüzde 0.5 değerlenerek 1.1270 dolara geldi.

Yen, Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda’nın reel efektif kurun daha fazla zayıflamasının zor olduğunu söylemesi ile Çarşamba günü kayıplarını azalttı. Avustralya doları, merkez bankası başkanı Glenn Stevens’in faiz indirimi opsiyonunu açık tutması ile gerileme gösterdi.

Tokyo’daki Mizuho Bank Ltd. baş piyasa ekonomisti Daisuke Karakama, “İnsanlar bunun para politikası olduğunu söylüyorlar ancak günün sonunda her şey kur politikası ile ilgili. Yendeki zayıflık güçlü doların bir yansıması. Dolarda görülen satış dalgası iyi bir pazarlık fırsatı sağlıyor” dedi.

Avustralya doları, ülkede işsizlik oranının yüzde 6’ya geriledğini gösteren verinin ardından önceki kayıplarını sildi. Avustralya doları ABD doları karşısında, yüzde 0.8 kadar gerilemesinin ardından yüzde 0.1 yükselerek 77.65 ABD dolarından işlem gördü.

Fed’in 2006’dan bu yana ilk kez faiz artırmaya hazırlanması, politikada gevşemeye gidileceği işaretleri ile birlikte Avustralya ve Japonya’da para birimlerini zayıflattı.

(11:50'de güncellendi)