Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:15'te güncellendi)

ABD endeks vadeli kontratları, tüketici harcamalarının yaklaşık altı yılın en hızlı artışını göstermesinin ABD ekonomisinin güç kazanmakta olduğu beklentilerini kuvvetlendirmesinin ardından yüksek seviyelerini korurken, ABD Hazine tahvilleri düştü. Avrupa hisse senetleri, Euro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan sorununu görüşmeleri ile birlikte fazla değişmedi.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, New York saati ile 08:35'te yüzde 0.3 yukarıda seyrediyordu. Stoxx Europe 600 Endeksi ve euro, Yunanistan tartışmalarının piyasaları hareketlendirmesi ile birlikte, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi dört baz puan yükselerek yüzde 2.41'e çıkarken, Almanya'nın gösterge 10 yıllıklarının faizi üç baz puan tırmanarak yüzde 0.87'ye ulaştı. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 3.5 düşerek haftalık kazancını daralttı.

ABD'de tüketici harcamaları Mayıs ayında beklenenden fazla arttı ve işsizlik başvuruları 16'ncı haftada da 300,000 seviyesinin altında kaldı.  Avrupa Birliği'nden (AB) bir yetkiliye göre, Yunanistan'ın üç kreditör kuruluşu, bir anlaşma için baz alınmak üzere Euro Bölgesi maliye bakanlarına, Yunanistan'ın kabul etmemesine karşın, bir dökümanlar seti göndeme konusunda anlaştı. Yunanistan hükümeti yetkisi ise ülkesinin kendi tekliflerini sunduğunu kaydetti.

Kopenhag'da Danske Bank A/S bas analisti Allan von Mehren, "Yatırımcıların büyük bölümü bir anlaşma bekliyor, ancak bu muhtemelen bir son dakika anlaşması olacak," dedi ve "Bu olana kadar, aşağı ve yukarı hareketler olacak. Ancak halen zaman var" şeklinde görüş bildirdi:

(16:15'te güncellendi)