Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Yurtiçi piyasalarda seçimin ardından yaşanan belirsizliğin artırdığı oynaklık, koalisyon hükümeti kurulacağına ilişkin iyimserliğin de etkisiyle azalıyor. Bir aylık Dolar/TL volatilitesi Şubat'tan bu yana en düşük seviyeye gelirken, Türk varlıklarının çoğunluğu seçim kayıplarını sildi. Türkiye'de ve uluslararası piyasalarda önemli bir veri açıklanmayacak.

Piyasalar normale dönüyor

Piyasalardaki normalleşme Türk varlıklarında da hissediliyor. Türk lirası seçim öncesindeki seviyeyi yakalarken, Borsa İstanbul 100 endeksi de 5 Haziran öncesindeki düzeyi aştı. Dolar/TL'deki 1 aylık volatilite de 12.4350 ile Şubat'tan bu yana en düşüks sebiyeye indi. Türkiye'nin CDS'i ise seçim sonrası gördüğü 236 seviyesinden 20 baz puan düşüşle 216 düzeyine geldi.

Koalisyon kurulsa da sorunlarımız bitmeyecek

Tacirler Araştırma Müdürü Ekin Akbaş, AK Parti-CHP koalisyonuna ilişkin söylemlerin olumlu karşılandığını söyledi. Akbaş " Ancak şu anda büyük bir bilinmezliğimiz var ve biz bu bilinmezliği çözsek dahi, yurt içi piyasalardaki hareketli hava devam edecek çünkü önce bir koalisyon bilinmezliğini atlatacağız, sonra da mevcut ekonomik gidişat nasıl bir yola sokulacak ona bakıyor olacağız. Hükümet bir şekilde kuruldu diyelim, bununla bitmeyecek ki bizim sıkıntılarımız. Bu noktada bizim asıl bakacağımız şey uzun vadeli gelişmeler ve ekonomik koşullardaki değişimler olacak" ifadelerini kullandı.

Baykal: Başbakan ile görüşmem verimli geçti

Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından basın mensuplarına konuşan Baykal, görüşmenin verimli geçtiğini ifade etti. Baykal, koalisyon görüşmelerinin başlaması için Başkanlık Divanı'nın oluşması gerektiğini söyledi.

AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı İsmet Yılmaz

AK Parti'nin TBMM Başkanı adayının Savunma Bakanı İsmet Yılmaz olacağı ifade edildi. Piyasalarda daha önce öne çıkan AK Parti-MHP koalisyonu ihtimali, MHP'nin kırmızı çizgilerinde ısrar etmesinin ardından yerini AK Parti-CHP'ye bıraktı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Vatan gazetesine verdiği röportajda, kamuoyunda AK Parti-CHP koalisyonuna ilişkin olumlu bir hava olduğunu, ancak kendisinin bu ihtimale pek ihtimal vermediğini ifade etti.

TBMM Başkanlık Seçimi'nin ilk iki turu 30 Haziran Salı günü yapılacak. En az üç tur sürmesi beklenen seçimin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na vermesi bekleniyor.

Borsa yönünü yukarı çevirdi

Dün kar realizsyonlarının da etkisiyle yüzde 1,03 gerileyen Borsa İstanbul 100 endeksi, yeni günde sakin bir seyir izliyor. Endeks ilk seansı yatay seyirle 83,260.31 puandan tamamladı. BIST 100 ikinci seansta yükselerek, günü yüzde 0,3 yukarıda 83,546 puandan tamamladı.

Dolar/TL yükseliyor

Dolar/TL dün 5 Haziran'dan bu yana ilk kez 2,65'i gördü. Kur aynı dakikalarda ise yüzde 0,4'lük artışla 2,6648 seviyesindeydi. Euro/TL 2,9827 olurken, sepet kur da 2,8236 düzeyindeydi.

2 yıl vadeli gösterge tahvil faizi 12 baz puan düşüşle yüzde 9,74 oldu.

(17:43'te güncellendi)

BloombergHT.com Editörü
Enes Tunagür
etunagur@bloomberght.com