Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Fed Başkanı William C. Dudley, ekonomik verilerin son haftalarda gösterdiği gelişmeyi devam ettirmesi halinde ABD Merkez Bankası’nın Eylül ayında faiz oranlarını artırabileceğini söyledi.

Dudley, Financial Times’a verdiği röportajda, “Veriler gösterdiği gelişimi devam ettirirse bence Eylül ayı ihtimal dahilinde” diye konuştu.

Dudley’in 5 Haziran’daki son konuşmasından bu yana ekonomik veriler ABD tüketicisinin düşünülenden daha iyi durumda olduğunu gösterdi.

İşverenler Mayıs ayında 280,000 ile beş ayın en büyük istihdamını sağladılar. Hane halkı harcamaları Mayıs ayında yaklaşık 6 yılın en büyük artışını kaydetti.

Dudley, “İkinci çeyrek dönemde yüzde 2.5 büyüme seviyesini görürsek ve üçüncü çeyrek de buna benzer bir büyüme işareti verirse yıl sonuna kadar iki testimizde de kayda değer ilerleme kaydedeceğimiz konusunda iyi bir yolda olduğumuzu düşünebiliriz” dedi.

Fed Başkanı Janet Yellen, son Fed toplantısının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında, Fed’in faiz artırımı öncesinde işgücü piyasasında iyileşme ve enflasyon görünümünde gelişme olduğunu görmesi gerektiğini söyledi.