Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 29 Haziran Pazartesi

1- Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanacak.

- Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu üyelerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda iftar verecek.

(Ankara/15.00/20.30)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP'nin TBMM başkanı adayı MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP'nin TBMM başkanı adayı HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ı AK Parti Genel Merkezi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/12.00/12.30)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanlığı'na aday olan MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.30/14.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Sultangazi Malkoçoğlu Prestij Caddesi sokak iftarına katılacak, ilçe sakinleriyle sohbet toplantısı yapacak.

(İstanbul/20.45)

2- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Anadolu Hotels Downtown'da düzenlenecek "Terörün Finansmanı ve Aklama ile Mücadelede Etkinlik AB Eşleştirme Projesi" açılış törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Kıbrıs müzakere süreci kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ara bölgede bir araya gelecek.

2- Mısır'da Muhammed Mursi'nin "Katar adına casusluk yaptığı" gerekçesiyle yargılandığı dava ile kamuoyunda "Marriott Hücresi" olarak bilinen ve El-Cezire muhabirlerinin yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(Kahire)

3- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- TÜİK, Haziran ayına ilişkin ekonomi güven endeksiyle, Nisan ayına ilişkin katı yakıtlar istatistiklerini açıklayacak

(Ankara/10.00)

AA