Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Avrupalı liderlerin ülkesini Euro’dan çıkarmaya cüret etmeyeceklerini söyledi. Tsipras’ın ülkede sermaye kontrolleri uygulanmaya başlanmasından saatler sonra yaptığı konuşmada kullandığı sert ton dikkat çekti.

Yunanistan'da hükümetin, kreditörlerin nakit akışının sağlanması için öne sürdüğü koşulları 5 temmuz'da halk oylamasına sunma kararının ardından başkent atina'da, "hayır" taraftarları bir gösteri düzenledi. Parlamento binasının da bulunduğu sintagma meydanı'nda toplanan yaklaşık 25 bin kişi üzerinde "hayır" yazan yunan bayrakları açarak, "yeni memorandum istemiyoruz. Borç hemen silinsin. Hayatlarımız bize aittir" şeklinde sloganlar attı.

Devlet televizyonuna konuşan Tsipras, "Yunanistan'ın Euro'dan çıkmasının bedeli çok ağır olur" dedi.

Tsipras, Twitter heasbında, “Referandum görüşmeler tekrar başladığında bize daha güçlü bir pazarlık pozisyonu sağlayacak. Referandumda katılımın ve “hayır” oyunun yüksek olması pozisyonumuzu güçlendirecek. Kurumlar ortak bir zemin bulmaya çalışmıyor. Ekstrem önlemler uygulamaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.