Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, volatilite göstergesinin 7 yılın en yüksek seviyesine ulaşması ile ralli yaptı. Gösterge endeks yüzde 9’luk bir gün içi dalgalanma gösterdi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 3.4 yükselerek yerel saat ile 13:05’te 4,189.45 puana geldi ve 4 günden bu yana ilk kez artış gösterdi. Endeks yüzde 5.1 kadar olan kaybı sildi. Hisse senetleri öğleden sonra toparlanma gösterdi. Aracı kurumları temsil eden sanayi grubu, yatırımcı ve fon yöneticilerine piyasanın istikrarlaştırılması için sorumluluk almaları çağrısında bulundu. Hafta sonu alınan faiz indirimi kararı ayı piyasasına düşüşü sonlandırmakta başarısız oldu.

Şanghay’daki Northeast Securities Co. analistlerinden Shen Zhengyang, “Son düzeltmenin ardından yatırımcılar hisse senetlerinin aşırı düştüğünü ve regülatörlerin piyasayı desteklemek için önlem alacağını düşünebilirler” dedi.

Yatırımcılar hafta sonu gelen faiz indiriminin ardından hisse senetlerinde zemin arayışına girdiler. Öte yandan Çinli regülatörlerin ilk halka arzları askıya alacağı spekülasyonları hisse senetlerindeki düşüşü engelleyebilir.

Hong Kong’daki Core Pacific-Yamaichi araştırma müdürü Castor Pang, “Piyasanın dip seviyesinin neresi olduğunu kimse tam olarak söyleyemez. Hükümet piyasanın serbest düşüşü sonlandırması için ek önlemler almak zorunda kalacak” dedi.