Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Tunus'ta çoğu İngiliz 39 kişinin katlediği plaj saldırısının ekonomik maliyeti de ağır olacağa benziyor. Tunus Turizm Bakanı, ilk tahminlere göre, saldırının ardından bu yıl turizm sektörünün 515 milyon dolar kayıp yaşayacağını söyledi.

Turizm Bakanı Selma Loumi, "Saldırının ekonomi üzerindeki etkisi derin, büyük zarar kaydedilecek," dedi.

Kuzey Afrika ülkesinin geçen yılki turizm geliri 1.95 milyar dolardı. Sektör, Tunus'un gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 147'ünü oluşturuyor. Tunus, önemli bir istihdam ve Döviz kaynağı olarak turizm sektörüne oldukça bağımlı bir ülke. 2014 tahminlerine göre yaklaşık 11 milyon nüfusu olan ülkede istihdamın yüzde 12'si turizm sektöründe.

Tunus'un önde gelen  tatil merkezlerinden Susa kentindeki katliamın sorumlusunun Seyfettin Rezgui adlı bir kişinin olduğu açıklanmıştı. Görgü tanıkları, Rezgui'nin özellikle yabancı turistleri hedef aldığını söylüyor. Saldırganın daha önce Susa'da turizm sektöründe çalıştığı belirtiliyor.

Tunus Üniversites'inin eski ekonomistlerinden ve Tunus Belediye Başkanları Derneği Başkanı Moaz al-Joud saldırının, ülke ekonomik krizdeyken yapıldığına dikkat çekti.