Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji şirketlerindeki primler ve Fitch'in Malezya'nın görünümünü iyileştirmesi sonrası, ikinci günde de yükseliyor. Ringgit değer kazanıyor.

Güney Kore'deki Samsung, yüzde 2 artışla teknoloji hisselerini yukarı çekti. Malezya Borsası iki yılın en büyük kazancını sağladı. Hindistan'ın S&P BSE Sensex endeksi iki ayın en yüksek seviyesine yaklaştı. Çin hisse senetleri geriliyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0,4 yükselerek, Hong Kong saati ile 13:50'de 975.70 oldu. Endeksin 10 günlük volatilitesi Aralık'tan bu yana en yüksek seviyenin yakınında bulunuyor. Avrupalı liderler, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras’ın taviz vermeye hazır olduğuna ilişkin işaretler bekliyor. Sermaye kontrolleri altında ezilen Yunanistan, Uluslararası Para Fonu’na (IMF) yapması gereken ödemeyi gerçekleştiremedi.

Hanoi'deki VietinBank Araştırma Müdür Yardımcısı Dang Tran Hai Dang "Yatırımcılar Yunanistan'daki duruma ilişkin endişelenmeyi sürdürüyor. Piyasa volatil kalacak" diye konuştu.