Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan’daki finansal çalkantı, kurumsal Avrupa’yı etkilemeyi sürdürüyor. Piyasadaki düşüş, planlanan tahvil satışları ve hisse senedi arzlarını sabote ederken, tedirgin müşterileri ile anlaşma sağlamaya çalışan şirketleri krize tepki verme moduna soktu.

Alman gayrimenkul şirketi ADO Properties, gerçekleştirilmesi planlanan ilk halka arzını rafa kaldırdı. Şirket erteleme kararında piyasalardaki volatiliteye işaret etti. Öte yandan Adler Real Estate, hissedarlara yapacağı konvertibl tahvil satışı planını sonlandırdı. Seyahat şirketleri Tui AG ve Thomas Cook Plc, Yunanistan’ın bankaların çökmesini engellemek için sermaye kontrolleri uygulamasının ardından nakite ulaşmak isteyen seyahatçilerin çağrılarını cevaplandırdı. Greece’s Titan Cement Co. temettü ödemelerini askıya aldı.

ABB Ltd. CEO’su Ulrich Spiesshofer, “Krizi Avrupa’da karar verme sürecini paralize ediyor. Ekonomik büyüme ve istihdamı tehdit ediyor. Pek çok ABB müşterisi Yunanistan’daki durumdan etkilendi. Yunanistan krizi Çin’deki yavaşlama, ABD ve İngiltere ekonomisi ile belirsizliğin üzerine eklendi” dedi.

Yunanistan, Avrupa şirketleri ve yöneticileri için küçük bir piyasayı temsil etmesine rağmen, kriz bölgenin geri kalanından finansal istikrar ile ilgili soru işaretleri yaratıyor.