Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Dördüncü turda da kendi adayımıza oylarımızı kullanacağız. 80 milletvekili de orada olacak. Diyeceksiniz ki 'iki adayın dışında oy pusulasında isim yok, o zaman ne yapacaksınız?' 80 tane geçersiz oy çıkacak demektir, bunun manası odur" dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Şayet 4. tur söz konusu olursa ve Sayın İhsanoğlu 4. tura kalamazsa sizin destekleyeceğiniz herhangi bir aday söz konusu olabilir mi?" sorusu üzerine Bahçeli, parti grup toplantısında bu konu üzerinde de durduklarını belirterek, TBMM Başkanlığı için yapılan 2 oylamada hiçbir partinin 367'yi bulamadığına işaret etti.

Devlet Bahçeli, "Dolayısıyla Anayasa çerçevesinde bugün 276 salt çoğunluk, oradan bir sonuç çıkmazsa en fazla oy almış iki aday yarışmaya devam edecek ve muhtemelen de bugün sonuçlanmış olacak. MHP, değerli bir şahsiyeti aday olarak takdim etmiştir. MHP'nin değerli milletvekilleri kararlı bir şekilde 80 oyla desteklerini ortaya koymuştur. Bu destek devam edecektir. Tur hangisi olursa olsun destek devam edecektir" diye konuştu.

Bahçeli, "4. turda oylamaya girmemek ya da çekimser kalmak gündeminizde var mı acaba?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Bunları ifade ediyorum. Bu destek devam edecektir demek, birinci şey, eğer salt çoğunlukla seçilmeyecek ise o zaman dördüncü turda MHP, TBMM Genel Kurulunda olacaktır. MHP'nin siyaset anlayışı ve ilkelerinde, Meclis'i terk etme, Meclis'e girmeme gibi bir anlayış yoktur, böyle bir usul yoktur. Meclis'e gireceğiz ve kendi adayımıza oylarımızı kullanacağız."

"Meclis Başkanı AKP'den seçildiği takdirde bu muhalefet için toptan bir başarısızlık anlamına gelmez mi?" şeklindeki soruya karşılık, MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Böyle bir anlayışa nereden saplanıyorsunuz? Onu, onlara sorunuz. Niye muhalefet bir başarısızlıkla nitelendirilsin? Bu bir seçimdir. Herkes iradesini ortaya koyacaktır. MHP'nin iradesi budur. Dördüncü turda da kendi adayımıza oylarımızı kullanacağız. 80 milletvekili de orada olacak. Diyeceksiniz ki 'İki adayın dışında oy pusulasında isim yok, o zaman ne yapacaksınız?' 80 tane geçersiz oy çıkacak demektir, bunun manası odur" değerlendirmesinde bulundu.

AA