Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:40'da güncellendi)

ABD'de hisseler, Yunanistan krizinde bir anlaşmaya varılacağı yönündeki iyimserliğin dağılması üzerine kazancından geriledi. Endeks Salı günü 2012’den bu yana en kötü çeyreği tamamladı.

Standard & Poor’s 500 Endeksi New York saati ile 13:27’de yüzde 0.5 yükseldi ve 2,073.06 puan oldu. Endeks günün erken saatlerinde yüzde 1 düşüş kaydetmişti. Dow Jones Endeksi 98,71 puan veya yüzde 0,6 artış ile 17.718,22 puan olurken, Nasdaq Teknoloji Endeksi de yüzde 0,3 yükseldi.

Philadelphia’da bulunan Janney Capital Management LLC yatırım baş stratejisti Mark Luschini, "Makro ekonomideki bazı belirsizliklerin giderileceğine yönelik veriler, Yunanistan gündemi ile birleşerek piyasalara etki etti" dedi.

Euro Grubu Başkanı Dijsselbloem, “Euro Grubu’nun Atina'nın önerilerini tartışacağını ancak Tsipras'ın konuşması sonrası ilerleme şansının çok az olduğunu” ifade ederken, Euro Grubu toplantısında söz konusu kararın referandum sonrasına bırakılması yönünde karar alındı.

ABD'de özel sektör istihdamı Haziran'da 6 ayın en yüksek seviyesinde gerçekleşti. Bu durumun işgücü piyasasının sağlamlığını gösterdiği ifade ediliyor. Öte yandan, ABD imalat sektörü, Haziran ayında 5 ayın en hızlı seviyesinde genişleyerek, iç talebin toparlandığını gösterdi.

(21:40'da güncellendi)