Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan'da Pazar günü yapılacak referandum öncesi yapılan son anket kreditörlerin sunduğu önlemlere "evet" diyenlerin yüzde 47, "Hayır" diyenlerin ise yüzde 43 oranında olduğunu ortaya koydu.

Ülkede ATM kartı olmayan emekliler için açılan banka şubelerinin önünde ise uzun kuyruklar oluştu. Banka önlerinde zaman zaman arbede yaşandı.

Yunanistan'ın kreditörler ile anlaşamaması üzerine sermaye büyük sermaye çıkışına en olmak için kapatılan bankalar, Çarşamba günü ATM kartı olmayan emekliler için açıldı. ATM'lere getirilen günlük 60 euroluk limit, banka şubelerinde sadece emekliler için hizmet veriyor. Emekliler, maaşlarının 120 euroluk kısmını alabilmek için büyük mücadele verdi.

Gece yarısından sonra ülke genelindeki yaklaşık bin şubede kuyruğa giren yaşlı vatandaşlar, sabah saat 08:00'e kadar bankaların açılmasını bekledi. Uzun kuyrukların oluştuğu banka önelerinde izdiham yaşandı.

Yunanistan'da yapılan son anket kreditörlerin sunduğu önlemlere "Evet" diyenlerin yüzde 47, "Hayır" diyenlerin ise yüzde 43 oranında olduğunu ortaya koydu. Anket 1000 kişiyle Salı günü gerçekleştirildi.

Anketteki bu eğilime karşın Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, IMF'ye yapılmayan ödeme ve yeni mali destek programı talebinin ardından referandumda vatandaşlara 'Hayır' deyin çağrısı yapmıştı.