Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:05’te güncellendi)

Dolar yen karşısında, ABD’nin Haziran ayı istihdam verisinin beklentilerin altında kalması ile düşüşe geçti ve kazancını sildi.

Euro, Yunanistan’ın kurtarma yardımı şartları ile ilgili uzlaşmaya hazır olduğu sinyali vermesi ile tutunurken, Yunanistan’da Pazar günü kreditörlerin talepleri ile ilgili referandum gerçekleştirilecek.

New York’daki Chapdelaine & Co. Döviz alım satım direktörü Douglas Borthwick, “Euro toparlanışa geçti zira Fed faiz artışı planlarını beklemeye alabilir. Eğer dolar satılacaksa, yene karşı işlem yapılabilir” yorumunda bulundu.

Dolar yen karşısında 123.46 yen ile 26 Haziran’dan bu yana en güçlü seviyeyi geriledi ve 123.15 yen seviyesinde yatay seyretti.

Dolar euro karşısında son 2 günde yüzde 1.7 yükselmesinin ardından yüzde 0.4 gerileyerek 1.1097 euro oldu.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, geçtiğimiz iki günde yüzde 1.1 yükselmesinin ardından yüzde 0.1 düşüş ile 1,187.99 puan oldu.

ABD piyasaları Cuma günü resmi tatil dolayısıyla kapalı olacak.

İstihdam verileri

ABD'de istihdam Haziran'da beklentinin altında gerçekleşirken, işgücüne katılım oranı 1977'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

İşsizlik oranı ise yüzde 5.3'e gerileyerek beklenenden iyi geldi ev 7 yılın en düşük seviyesine ulaştı. Fed'in yakından takip ettiği saatlik ücretler ise yüzde 0.2 artış beklentisine karşılık değişmeyerek hayal kırıklığı yarattı.

(16:05’te güncellendi)