Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, ABD’de açıklanan ekonomik verilerin doları yen karşısında desteklemesinin ardından değerleniyor. Hisseler, Yunanistan krizinin çözüleceği iyimserliğinden olumlu etkileniyor.

Acom Co. ve Aiful Corp. en az yüzde 4 yükseldi. Yendeki zayıflık ihracatçıları destekledi. Alpine Electronics Inc. yüzde 2.3 prim yaptı. Otomobil üreticileri, Haziran ayı ABD satışlarının beklentilerden güçlü gelmesinin ardından ralli yaptı. Nissan Motor Co. ve Honda Motor Co. en az yüzde 2.4 değerlendi. Kawasaki Heavy Industries, Barclays PLC’nin notunu düşürmesinin ardından yüzde 1.9 geriledi.

Topix endeksi yüzde 1 yükselerek Tokyo saati ile 12:37’de 1,652.06 puana geldi ve yükselişi 3. güne taşıdı. Endeksteki 33 sanayi grubundan ikisi hariç tümü yükseldi. Nikkei 225 Stock Average yüzde 1.2 artış ile 20,569.82 puan oldu. Yen dolar karşısında 123.36 yenden işlem gördü ve düşüşü 2. güne taşıdı. ABD’de özel sektör istihdam verisi beklentilerden güçlü geldi. İmalat sanayi göstergesi de beklentileri aştı.