Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'da kurtarma programı için yapılan referandumun ilk resmi sonuçlarının açık ara farkla hayır oyuna işaret etmesi sonrası Alman yetkililer, Atina'nın eurodaki yerini tartışmaya başladı.

Almanya Şansölye Yardımcısı Sigmar Gabriel, Yunanistan'ın kurtarma programını reddetmesi sonrası yeni müzakereleri tasavvur etmenin zor olduğunu söyledi. Gabriel ''Euro Bölgesi kurallarının reddedilmesiyle milyarlarca euroluk program için yeni görüşme olması zor. Tsipras ve hükümeti Yunan halkını yalnızlığa götürüyor. Tsipras son köprüleri de yaktı'' diye konuştu.

Reuters'a konuşan Almanya Tasarruf Bankaları Birliği Başkanı, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nin kurallarını ihlal ettiğini ve bloktan ayrılması gerektiğini söyledi.

Almanya İhracatçılar Birliği Başkanı Anton Boerner de, Yunanistan'ın bu sonucun ardından Euro Bölgesi'nde kalmasının zor olduğunu ifade etti.

Almanya'da iktidardaki Hristiyan Demokrat Birlik partisinin yardımcı parlamento lideri Michael Fuchs ise, Yunanistan Başbakanı'nı eleştirerek ''Tsipras bir felakete yol açtı. 48 saat içinde bir çözüm bulunması mümkün değil'' diye konuştu.