Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Referandumda ilk resmi sonuçlara göre Syriza'nın desteklediği hayır oyunun açık ara önde yer almasının ardından Başbakan Tsipras ilk kez konuştu.

Demokrasiye şantaj yapılamayacağını kanıtladıklarını belirten Alexis Tsipras, verilen farklı oylara rağmen birlik olduklarını söyledi.

iki tarafın da iyi niyetli olması halinde soruna kolay olmasa da çözüm bulunabileceğini belirten Tsipras ''Bu Avrupa'dan kopuş için verilen bir yetki değil. Yarın bankacılık sistemini ve ekonomiyi istikrara kavuşturmak için yeniden müzakere masasına oturacağız'' diye konuştu.

Uluslararası Para Fonu'nun Yunanistan'ın borç yapılandırmasına ihtiyaç olduğunu ifade eden raporunu hatırlatan lider, bunun bilincinde olarak masaya oturacaklarını söyledi. Tsipras yarın siyasi parti liderlerini görüşmeye çağırarak planları gözden geçireceğini açıkladı.

Tsipras, Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile anlaşarak ortak bir mücadele için siyasi parti liderlerini toplayacağını belirterek, Yunan halkına birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Alexis Tsipras, "Milli birliği göz bebeğimiz gibi korumalıyız. Cesur bir seçim yaptınız. Bana verdiğiniz görevin ipleri koparmak olmadığının, aksine, kemer sıkma ve durgunluk kısır döngüsünden kurtularak, kalıcı bir çözüm için müzakere dinamiğinin güçlendirilmesi olduğunun bilincindeyim. Zaman kaybetmeden bu yönde hizmet edeceğim" diye konuştu.